2020. október 4., vasárnap

Parasztcsorba

 





Hozzávalók:


500 g sertéscomb

2-3 murok (sárgarépa)

1 nagyobb petrezselyem gyökér

1 kisebb zeller

1 nagyobb hagyma

3-4 cikk fokhagyma

1 kápia paprika

1 nagyobb paradicsom

2 nagyobb pityóka (krumpli)

4-5 evőkanál főzőolaj

Ízlés szerint: só, őrölt bors,

Zöldpetrezselyem

Savanyításhoz: bors (delikát termék) vagy citromlé


Elkészítés:

A húst kisebb kockákra vágjuk, és vízben főni tesszük, időnként a képződő habot leszedjük.

Amíg a hús fő, előkészítjük a zöldségeket.

Az olajat öntsük egy lábasba, melegítsük fel, először beletesszük a finomra megvágott hagymát, majd a többi zöldségeket a pityókán kívül, enyhén megdinszteljük, közben kevergetve, hogy ne égjen le.

Amikor a hús majdnem megfőtt, hozzátesszük a megpárolt zöldségeket, és 15- 20 percig főzzük, majd hozzáadjuk a pityókát, és készre főzzük.  A végén beletesszük a zúzott fokhagymát, fűszerezzük, ízlés szerint savanyítjuk. Meghintjük finomra vágott zöldpetrezselyemmel. Csípős paprikával, tejföllel tálaljuk.

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...