Hozzávalók:
50 dkg liszt
2,5 dl víz+tej, fele arányban
1 tojás
2,5 dkg élesztő
4 evőkanál olaj
Mokkás kanál só (5g)
A tejet és vizet összeöntöm, meglangyosítom, majd a
szétmorzsolt élesztővel simára keverem.
Ha felfutott, összedolgozom, a lisztel, a tojással, sóval és
végül beledolgozom az olajat.
Meleg helyen duplájára kelesztem, majd lisztezett deszkán
átgyúrom, két részre veszem, félujjnyi vastagra nyújtom.
A tésztával kibélelek 2 db 28 cm átmérőjű kerek formát. 180
fokra előmelegített sütőben, 15 perc alatt félig megsütöm, kiveszem a sütőből,
megkenem a tésztát házilag készített kecsappal, egyenletesen elosztom rajta a
tölteléket, megszórom csemegekukoricával.
Sajtot reszelek rá és készre sütöm.
1 db 450 g-os csiperkegomba konzerv
300 gr gépsonka
2 fej hagyma,
4 gerezd fokhagyma
Reszelt sajt tetszés szerint
1 evőkanál zsír
Ízlés szerint só és bors.
A zsiradékon üvegesre sütöm a megtisztított, apró kockára
vágott hagymát, rádobom a szétzúzott fokhagymát, megszórom pirospaprikával,
hozzáteszem a csíkokra megvágott sonkát, leszűrt gombát, sózom, borsozom és
zsírjára sütöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése