Hozzávalók:
500 g vastag húsú paprika (minél színesebb annál
mutatósabb lesz a lecsó)
250 g érett paradicsom
2 nagyobb fej hagyma
Zsiradék, lehet olaj vagy zsír
Só, pirospaprika
A jó lecsóhoz a paprika súlyaránya mindig kétszer annyi kell legyen mint a paradicsomé.
A hagymának is annyinak kell lennie mint a paradicsomnak.
Elkészítés:
A paradicsomot forró vízbe tesszük pár percre majd lehúzzuk a héját, vékony gerezdekre vágjuk.
A paprikát mosás után kicsumázzuk, magját és ereit eltávolítjuk, vékony szeletekre vágjuk.
A hagymát meghámozzuk és tetszés szerint felvágjuk, lehet kis kockákra, negyed vagy fél karikákra.
A zsírt vagy olajat felforrósítjuk, megfonnyasztjuk benne a hagymát, megszórjuk pirospaprikával, rátesszük a paradicsomot,ízlés szerint sózzuk. Néhány percig fedő nélkül forraljuk, majd beletesszük a paprikát, összeforgatjuk és lefödve mérsékelt tűzön puhára főzzük. Ha nem enged elég levet kis vizet öntünk alá. Ha szükség még utánasózzuk.
Én most párolt rizzsel, sült kolbásszal tálaltam, de lehet egyszerűen friss házi kenyérrel tálalni.
Készíthetjük füstölt szalonnaalapra, tehetünk bele pár karika füstölt kolbászt, virslit, tojást vagy szórhatunk bele rizst, kiváló egytálétel válik belőle.