Hozzávalók:
8 db pityóka
1 nagyobb
fej hagyma
4 gerezd
fokhagyma
1 tojás
1 evőkanál
liszt
1 csipet
tárkony
2 szelet szalonna
Tej, tejfel
Só, bors,
fűszerpaprika
A
megtisztított, kockára vágott pityókát hideg vízben kevés sóval főni tesszük.
Süssünk ki 2
szelet apróra vágott szalonnát, szedjük ki a töpörtyűt, majd az apróra vágott
hagymát tegyük a forró zsírba, pirítjuk üvegesre, ha van sóban eltett darált
pirospaprika, hozzáteszünk egy kanállal, együtt dinszteljük, ha nincsen, fűszerpaprikát
szórunk rá, felöntjük kevés vízzel és a leveshez adjuk. Amikor megfőtt a
pityóka, beletesszük a finomra vágott fokhagymát, tárkonyt. Ízesítjük őrölt borssal,
ha kell még sót adunk hozzá. A lisztet tejjel vagy tejfellel elkeverjük és
besűrítjük a levest. Egy tojást felverünk, és rácsurgatjuk, a fövő levesre majd
rátesszük a töpörtyűt. Levesszük a tűzről, tálaláskor ecettel savanyítjuk.
Aki nem
használ szalonnát, olajon is dinsztelheti a hagymát.
Ha van
füstölt hús főző levünk, abban is főzhetjük, ízletesebb lesz a levesünk.
Köszönjük szépen 🥰 nagyon finom volt székely mondta Magyarban is egy kis faluban 🤰🥰🥰baba is szerette 💕💓💕💕
VálaszTörlés