2020. május 7., csütörtök

Tejes - vajas kifli




Hozzávalók 16 db kiflihez

80 dkg liszt
20 g cukor
25 g élesztő
200 g víz
240 g tej
80 g vaj
8 g só

A lisztet tálba szitáljuk, közepébe kis mélyedést készítünk, belemorzsoljuk az élesztőt, leöntjük egy pohár cukrozott langyos tejjel és letakarva hagyjuk felfutni.
Ha felfutott az élesztő a vaj kivételével hozzátesszük a többi hozzávalókat és jól kidagasztjuk. Mikor szépen összeállt a tésztánk, a kezünktől és az edény falától is elválik, hozzádolgozzuk a vajat és azzal is jól kidagasztjuk. Szoba hőmérsékleten duplájára kelesztjük.
Amikor megkelt a tészta, két részre vesszük, finoman felgyúrjuk és gombóccá formázzuk.




 Kerek lappá nyújtjuk, majd 8 cikkre vágjuk. 



A cikkeket egyenként vékonyra kinyújtjuk, hogy háromszög alakú maradjon, majd feltekerjük.



Szilikonos sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk.



 Hagyjuk kelni, amíg láthatóan megnőnek, lekenjük tejjel, majd légkeveréssel 180 fokon, 15-20 perc, alsó-felső sütéssel 200 fokon 20- 25 perc alatt megsütjük.






2 megjegyzés:

  1. KOSZONOM EZT IS NAGYON! EROT EGESZSEGET

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm a jókívánságodat, nagyon szívesen, örülök, hogy innen választottál.

    VálaszTörlés