2020. május 6., szerda

Tárkonyos raguleves, húsgombóccal





Hozzávalók:

1 fej vöröshagyma
1 csirkemell filé
3 közepes sárgarépa
2 közepes petrezselyem
1 szelet zeller
3 gerezd fokhagyma
Maroknyi zöldborsó
1 pirospaprika
1 evőkanál liszt
1 tojássárgája
2 dl tejfel vagy főzőtejszín
Fél citrom
1 csipet tárkony
Főzőolaj, só, bors, petrezselyemzöld

Húsgombóchoz:
30 dkg disznóhús, de lehet csirke is
1 tojás
3-4 gerezd fokhagyma
Só, bors, petrezselyem zöldje

A ledarált húst fűszerezzük, hozzáteszünk 1 tojást, fokhagymát, összedolgozzuk majd apró gombócokat formázunk.




Egy nagyobb lábasban olajat forrósítunk, rátesszük az apróra vágott hagymát és megdinszteljük. Hozzáadjuk a kockára vágott húst



és fehéredésig pirítjuk.
Hozzátesszük a kockára vágott zöldségeket 



és kevés ideig együtt dinszteljük, fűszerezzük, majd felöntjük 2-3 l vízzel és félpuhára főzzük. Ekkor adjuk hozzá a gombócokat és puhára főzzük.


A tojássárgáját elkeverjük, a lisztel tejfellel és besűrítjük a levest. Citromlével savanyítjuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése