Hozzávalók:
1 fej
vöröshagyma
1 csirkemell
filé
3 közepes
sárgarépa
2 közepes petrezselyem
1 szelet
zeller
3 gerezd
fokhagyma
Maroknyi
zöldborsó
1
pirospaprika
1 evőkanál
liszt
1
tojássárgája
2 dl tejfel
vagy főzőtejszín
Fél citrom
1 csipet
tárkony
Főzőolaj, só,
bors, petrezselyemzöld
Húsgombóchoz:
30 dkg disznóhús,
de lehet csirke is
1 tojás
3-4 gerezd
fokhagyma
Só, bors,
petrezselyem zöldje
A ledarált
húst fűszerezzük, hozzáteszünk 1 tojást, fokhagymát, összedolgozzuk majd apró
gombócokat formázunk.
Egy nagyobb
lábasban olajat forrósítunk, rátesszük az apróra vágott hagymát és
megdinszteljük. Hozzáadjuk a kockára vágott húst
és fehéredésig pirítjuk.
Hozzátesszük
a kockára vágott zöldségeket
és kevés ideig együtt dinszteljük, fűszerezzük, majd
felöntjük 2-3 l vízzel és félpuhára főzzük. Ekkor adjuk hozzá a gombócokat és
puhára főzzük.
A
tojássárgáját elkeverjük, a lisztel tejfellel és besűrítjük a levest.
Citromlével savanyítjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése