Hozzávalók:
5 közepes
pityóka
5 evőkanál házilag
készített rombusz laska
1 evőkanál
zsír
1 közepes
fej hagyma
1 mokkás
kanál pirospaprika
1 evőkanál
sóban eltett ételízesítő
Só, őrölt
bors, petrezselyem zöld
A zsíron a
hagymát üvegesre dinsztelem, rászórom a pirospaprikát és felengedem vízzel.
Belerakom a
megtisztított, felkockázott pityókát, ételízesítőt és fűszerezem. Amikor a
pityóka félig megfőtt hozzáteszem a laskát és készre főzöm.
Mikor készre
főtt, megszórom darabosra vágott petrezselyem zölddel.
Ez a leves
azért kapta az Erdei elnevezést, mert a régi időkben Édesapám erdőkitermeléssel
dolgozott, nem járt haza csak egy héten egyszer. Ott főztek, de Édesanyám úgy
csomagolta fel, hogy csak a pityókát kellett megtisztítani. Zsírban
megdinsztelte a hagymát, lepaprikázta és kihűlve befőttesüvegbe rakta, a laskát
papírtasakba tette, ott csak kellett összerakják és megfőzzék.
Én is főzöm,
kicsit felöltöztetem, zöldségekkel (murok, petrezselyem, paprika) Tálaláskor túrót
tesznek bele és nagyon finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése