Hozzávalók:
1 fiatal báránycomb
5 evőkanál étolaj
5 gerezd fokhagyma
Őrölt bors, só, piros paprika
Elkészítése:
A megmosott és vízétől lecsepegtetett húst, tűzálló
jénai tálba tesszük. Só, bors, paprika keverékével, minden oldalán
bedörzsöljük.
A fokhagymát áttörjük, kevés sóval pépesítjük,
hozzákeverjük az étolajat, majd a báránycombot mindenhol bekenjük vele. Lefedve
hűtőben pár órát vagy egy éjszakát hagyjuk a pácban. Miután kivesszük, kevés
vizet öntünk alá, majd előmelegített 200 fokos sütőbe tesszük, fél órát erős
lángon majd mérsékelt lángon sütjük tovább. Levével néhányszor meglocsolva,
egyszer meg is fordítva addig sütjük, amíg a hús megpuhult és szépen megpirult.
Sült krumplival, savanyúsággal tálaljuk