2022. április 24., vasárnap

Fokhagymás báránycomb

 


Hozzávalók:

 

1 fiatal báránycomb

5 evőkanál étolaj

5 gerezd fokhagyma

Őrölt bors, só, piros paprika

 

Elkészítése:

A megmosott és vízétől lecsepegtetett húst, tűzálló jénai tálba tesszük. Só, bors, paprika keverékével, minden oldalán bedörzsöljük.

A fokhagymát áttörjük, kevés sóval pépesítjük, hozzákeverjük az étolajat, majd a báránycombot mindenhol bekenjük vele. Lefedve hűtőben pár órát vagy egy éjszakát hagyjuk a pácban. Miután kivesszük, kevés vizet öntünk alá, majd előmelegített 200 fokos sütőbe tesszük, fél órát erős lángon majd mérsékelt lángon sütjük tovább. Levével néhányszor meglocsolva, egyszer meg is fordítva addig sütjük, amíg a hús megpuhult és szépen megpirult.

Sült krumplival, savanyúsággal tálaljuk

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése