Hozzávalók:
500 g sertéshús
2 közepes sárgarépa
1 petrezselyemgyökér
1 fél kisebb karalábé
1 szelet zeller
Maroknyi zöldborsó
1 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
2 tojássárga
1 evőkanál zsír
Só, bors
Csipet tárkony
200 ml tejszín
1 citrom leve
A hagymát apróra vágjuk, és a zsíron megpirítjuk, majd rádobjuk
a zúzott fokhagymát és a felkockázott sertéshúst, amit szintén kicsit
megpirítunk, sózzuk, borsozzuk, kicsit átforgatjuk és felöntjük 2 liter vízzel.
Lassú tűzön főzzük.
A leveszöldségeket, egyforma kockákra vágjuk és amikor a
hús félpuhára főtt hozzátesszük és addig főzzük amíg a zöldségek megpuhulnak.
Hozzáadjuk a felaprított tárkonyt.
A tojás sárgákat elkeverjük a tejföllel, kimerítünk a levesből
és fokozatosan hozzákeverjük majd az alig fövő leveshez adjuk. Rögtön levesszük
a tűzről, ízlés szerint facsarunk bele kis citromlevet és tálaljuk.
Erős paprikát és tejfölt kínálunk hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése