Hozzávalók:
1 kg csípős paprika
1 kg paradicsompaprika (gogos)
50 dkg kosszarvú paprika (lehet csípős is helyette)
50 dkg hagyma
50 dkg cukor
500 ml ecet
500 ml víz
1,5 evőkanál durva (Parajdi) só
1 szár zellerlevél
Szemes bors, babérlevél
Elkészítés:
A csípős paprikát magjától és ereitől megtisztítjuk.
(Lehetőleg kesztyűvel dolgozzunk, éles késsel elhasítjuk, és kiskanállal egybe
kihúzzuk az ereit és magházát)
A paradicsompaprikát, csípős paprikát, hagymát laskára
vágjuk. A kosszarvút 1 cm darabkákra.
Megszórjuk sóval, összekeverjük és letakarva hagyjuk
másfél órát.
Megjegyzés: Lehet hozzátenni színes paprikát, hogy minél színesebb, mutatósabb legyen a salátánk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése