2022. március 31., csütörtök

Sült sertésmáj

 


 Hozzávalók:

50 dkg sertésmáj

1 halmozott evőkanál zsír

Fokhagyma, só, bors


Elkészítés:

A májat 1 cm-es szeletekre vágjuk.

A zsírt egy serpenyőben felolvasztjuk, amikor jól felhevült, belerakjuk a májszeleteket.

4-5 gerezd fokhagymát pépesítünk, kis forró vízzel felöntjük, és a májszeletekre locsoljuk.

Amikor az egyik fele szép pirosra sült, átfordítjuk a másik felére, amikor az is megsült, megszórjuk sóval, borssal és torma krémmel tálaljuk.

A májat sosem szabad előre sózni, mert kemény lesz tőle.

Amikor megsült akkor kell sózni és borsozni. Nem kell sokáig sütni, mert akkor a kiszáradás miatt lesz kemény.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése