Hozzávalók:
1 fej hagyma
Pár cikk fokhagyma
Só, bors, pirospaprika
Zsír
Az oldalast jól bedörzsöljük só, bors és pirospaprika
keverékével, megszórjuk őrölt köménnyel, tetejére vékony réteg zsírt kenünk.
Tepsibe tesszük, rárakjuk a fél karikákra vágott hagymát, fokhagymagerezdeket, csíkokra
vágott pirospaprikát, fél pohár vizet öntünk mellé, alufóliával letakarjuk, 200
fokra előmelegített sütőben egy órát hagyjuk sülni, aztán levesszük a fóliát és
saját levével locsolgatva, pirosra sütjük.
PÁROLT KÁPOSZTA
1 kisebb fej káposzta
1 kis fej hagyma
Fél kanál só
1 kanál ecet, 1 csapott kanál cukor
1 evőkanál zsír
A káposztát vékony szálasra gyaluljuk, besózzuk, 1 óra múlva
meggyúrjuk és kicsavarjuk.
Az apróra vágott hagymát, a zsírban megpároljuk, beletesszük
a káposztát, és lefödve gyakori kevergetés mellett pároljuk.
Amikor puhulni kezd, fél pohár vízben feloldjuk a cukrot,
hozzáadjuk az ecetet, és a káposztát ezzel a páccal locsolgatva, készre
pároljuk.
PÁNKÓ PITYÓKA (BURGONYA)
Közepes nagyságú pityókákat megtisztítunk, kettőbe vágjuk és
bő forró olajban szép pirosra, megsütjük.
Sültes tálra tesszük a felszeletelt oldalast, egyik felébe a
pityókát, másik felébe a párolt káposztát rakjuk,és forrón tálaljuk.