2015. szeptember 26., szombat

Pisztráng, kukoricadarában


Hozzávalók:
Személyenként egy nagyobb pisztráng
Kukoricaliszt
Olaj a sütéshez
Burgonya
1 fej fokhagyma, kevés só, 1 kanál olaj, félpohárnyi tejföl a muzsdéjhoz, citromkarikák a díszítéshez.

A megtisztított halat megmossuk, sóval és borssal befűszerezzük. Egy tálcára kukoricadarát teszünk, kissé szétterítjük, és a befűszerezett halat jól beleforgatjuk, hogy mindenhová jól tapadjon rá a kukoricadara.
Forró olajban, közepes lángon kisütjük.

A burgonyát megtisztítjuk, tetszés szerinti méretre vágjuk és bő forró olajban szép pirosra, sütjük.

A tálra salátalevelet helyezünk, rátesszük a pisztrángot, köréje rakjuk a burgonyát, citromkarikákkal, zöldkaporral díszítjük.
Muzsdéjt kínálunk melléje.

A muzsdéjhoz a fokhagymát megpucoljuk, törőn átnyomjuk, kevés sót hintünk rá, és pépesre keverjük. Cseppenként hozzákeverjük az olajat, majd lassan a tejfölt.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése