2015. szeptember 26., szombat

Egybensült oldalas, párolt káposztával, pánkó pityókával tálalva


 Hozzávalók:

1 kg oldalas ( 1 darabocska)
1 fej hagyma
Pár cikk fokhagyma
Só, bors, pirospaprika
Zsír

Az oldalast jól bedörzsöljük só, bors és pirospaprika keverékével, megszórjuk őrölt köménnyel, tetejére vékony réteg zsírt kenünk. Tepsibe tesszük, rárakjuk a fél karikákra vágott hagymát, fokhagymagerezdeket, csíkokra vágott pirospaprikát, fél pohár vizet öntünk mellé, alufóliával letakarjuk, 200 fokra előmelegített sütőben egy órát hagyjuk sülni, aztán levesszük a fóliát és saját levével locsolgatva, pirosra sütjük.

PÁROLT KÁPOSZTA

1 kisebb fej káposzta
1 kis fej hagyma
Fél kanál só
1 kanál ecet, 1 csapott kanál cukor
1 evőkanál zsír

A káposztát vékony szálasra gyaluljuk, besózzuk, 1 óra múlva meggyúrjuk és kicsavarjuk.
Az apróra vágott hagymát, a zsírban megpároljuk, beletesszük a káposztát, és lefödve gyakori kevergetés mellett pároljuk.
Amikor puhulni kezd, fél pohár vízben feloldjuk a cukrot, hozzáadjuk az ecetet, és a káposztát ezzel a páccal locsolgatva, készre pároljuk.

PÁNKÓ PITYÓKA (BURGONYA)

Közepes nagyságú pityókákat megtisztítunk, kettőbe vágjuk és bő forró olajban szép pirosra, megsütjük.

Sültes tálra tesszük a felszeletelt oldalast, egyik felébe a pityókát, másik felébe a párolt káposztát rakjuk,és forrón tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése