2014. november 29., szombat

Csirkemell sörtésztában sütve




 Hozzávalók:

80 dkg csirkemell
Só, bors fűszerpaprika.

A sörtésztához:

20 dkg liszt
3 tojás
1 kávékanál só
200-250 ml sör
Őrölt bors

A húst vékony szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk és megszórjuk só, bors, fűszerpaprika keverékével.
A lisztet, tojást, sót, borsot tálba tesszük és annyi sörrel, hogy palacsintatészta sűrűségű tésztát kapjunk, csomómentesre keverjük. Az olajat felforrósítjuk, a húsokat egyenként lisztbe majd a tésztába mártunk és a forró olajba, tesszük. Mikor az egyik oldala szépen megsült, átfordítjuk a másik oldalára, nem szúrjuk bele a villát, és azt is megsütjük. Szalma krumpli sütő szitájába szedjük, hogy a fölösleges olaj lecsepegjen.
Bármilyen köretet adhatunk hozzá, én reszelt krumplival tálaltam.

Reszelt krumpli

Gondolom mindenki, ismeri, azért mégis leírom, ahogy én készítem, ahány ház, annyi szokás.

A héjában megfőtt krumplit, pityókát, ahogy nálunk mondjuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük, nagy kanál forró zsírba vagy olajba tesszük, sóval, borssal, kevés pirospaprikával ízesítjük, és jól átpároljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése