2014. február 15., szombat

Natúr szelet,gombás ragúval



Hozzávalók 4 személyre:

•4 szelet csont nélküli karaj
•Liszt, só, bors, paprika,fokhagyma
•Olaj

Gombás ragúhoz:

•50 dkg friss gomba
•1 fej hagyma
•10 dkg kolozsvári szalonna
•2 kanál liszt
•2 dl tejszín, vagy tej
•Só, bors, paprika
•Olaj

A húst ujjnyi szeletekre vágom, befűszerezem, só, bors, paprika, hagyom legalább egy órát, majd forró olajon átpirítom, kevés vizet öntök alá, két gerezd fokhagymát csíkokra vágok, a húsok közé rakom, és puhára párolom, majd zsírjára sütöm.

A gombás ragúhoz a felkockázott szalonnát kevés olajon megpirítom, hozzáteszem az apróra vágott hagymát, hozzáteszek egy evőkanál télire sóban eltett piros paprikát,(őrölt fűszerpaprikával helyettesíthető) mikor a hagyma megdinsztelődött hozzáteszem az előre sós vízben, megfőzött gombát, fűszerezem, felengedem annyi vízzel, hogy ellepje. Lassú tűzön összefőzöm, majd felöntöm az előzőleg elkevert lisztes tejszínt, és összeforralom. Köretnek krumplipürét adok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése