Hozzávalók:
1,5 liter
víz
35-40 dkg
kukoricadara
1 evőkanál
só
1 kg orda
A vizet a
sóval főni tesszük. Amikor lobogva forr, folyamatos kevergetés mellett lassan
beleszórjuk a kukoricadarát, és gyors mozdulatokkal addig keverjük, amíg az
edény falától elválik.
Az ordát
ízlés szerint sózzuk, villával összetörjük és kikeverjük.
Egy lapítóra
celofán papírt vagy egy nejlon zacskót elvágva, teszünk, kiborítjuk a
puliszkát, zsíros kanál hátával szép egyenlően téglalap alakúra egyengetjük.
Ráhalmozzuk
az ordát, szép egyenlően elsimítjuk és a nejlon segítségével feltekerjük.
Letakarva néhány
percig állni hagyjuk, hogy az orda is átmelegedjen, majd cérnával szeletekre
vágjuk.
Különböző
salátákkal, zöldségekkel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése