Hozzávalók:
Egy csirke
aprólékja: csontos részei, szív, zúza
2-3
sárgarépa
1 fehérrépa
1 szelet
zeller
1 fej hagyma
1 kisebb
karalábé
1 evőkanál
zsír (olaj)
2 kanál
liszt
1 evőkanál télire
eltett Ételízesítő (paprika-paradicsom)
Só, bors
babérlevél, pirospaprika
Tejföl
Galuskához:
1 tojás, liszt, csipet só
Az apróra
vágott hagymát egy kanál zsírban megdinszteljük, megszórjuk pirospaprikával,
belerakjuk a csirkehúst és rövid ideig pároljuk. Hozzáadjuk az egyforma
kockákra megvágott zöldségeket, sót, borsot, babérlevelet, és felengedjük forró
vízzel és puhára főzzük.
Elkészítjük
a galuskatésztát: 1 tojást csipet sóval felverünk, és annyi lisztet keverünk
hozzá, hogy lágy, de nem folyékony tészta legyen. A tésztát kitesszük egy
megvizezett lapítóra és a levesbe mártogatott késsel a lobogó levesbe szaggatjuk,
vagy nokedli szaggatón átengedjük.
A lisztből
világos rántást készítünk és berántjuk a levest. Végül 1 felvert tojást hozzácsurgatunk
a fövő leveshez. Ecettel vagy citromlével savanyítjuk. Tejfölt kínálunk hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése