2018. március 20., kedd

Bundás fasirt, paradicsommártással




 

Hozzávalók:

 50 dkg darált sertéshús

1 nagyobb krumpli

1 zsemle vagy egy szelet kenyér

1 tojás

4-5 gerezd fokhagyma

Só, bors, piros fűszerpaprika

 

Panírhoz:

 10 dkg liszt

2 tojás

Só, szóda vagy szénsavas ásványvíz

 A darált húst tálba tesszük. A zsemlét beáztatjuk.

A krumplit sajtreszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a darált húshoz, a zsemlét kicsavarjuk, azt is a húshoz adjuk. Hozzátesszük, a tojást, zúzott fokhagymát majd fűszerezzük, és jól összedolgozzuk.

Tetszés szerinti gombócokat formálunk, kicsit ellapogatjuk.

 A lisztből tojásokból és ásványvízből, palacsintatésztát keverünk

 A fasírtokat lisztbe majd a palacsintatésztába forgatjuk, és bő olajban kisütjük.

 Krumplipürével, paradicsommártással tálaljuk.



Paradicsommártás

2 evőkanál liszt
2 evőkanál olaj
3 dl házi paradicsomlé
Cukor, só

Az olajat felmelegítjük, hozzáadjuk a lisztet, és állandóan keverve szép világos zsemleszínűre pirítsuk.
Ekkor egy kis paradicsomlével keverjük simára a lisztet, fokozatosan adjuk hozzá a többi levet. Ízesítjük sóval, 1-2 evőkanál cukorral állandó keverés mellett besűrítjük, ha szükség vizet teszünk hozzá, közben kóstoljuk és ízlés szerint még cukorral ízesítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése