Hozzávalók:
Csirkemell (1 csirkemell 2 személyre)
Só, bors, fokhagyma
Étolaj
A konyhakészre előállított csirkemellet négy szép szeletre
vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Fokhagymát sóval, kevés olajjal pépesítünk, és a
hússzeleteket bekenjük. Hűtőbe tesszük legalább két órára.
Az étolajat serpenyőben felhevítjük, és a csirkemelleket
sütni kezdjük, 30 másodpercenként megfordítjuk, és egészen addig sütjük, amíg
szép kérget kapnak, miközben a belsöjük még nem készült el teljesen, ehhez
körülbelül 2-2 percet kell sütni oldalanként. Ezután serpenyővel együtt, 180
fokra előmelegített sütőben tovább sütjük, kb. 20-25 perc.
A krumplit hasábokra vágjuk, majd sós vízben puhára főzzük.
A petrezselyemzöldet apróra vágjuk.
Egy serpenyőben étolajat forrósítunk fel, beletesszük, a
krumplit átforgatjuk, megszórjuk a petrezselyem zölddel, kevés borssal, pár
percig együtt pirítjuk.
A fokhagymamártáshoz: 5-6 gerezd fokhagymát sóval
pépesítünk, kevés olajjal kikeverjük, és tejföllel felengedjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése