Hozzávalók 4 személyre:
8 szelet csont nélküli karaj vagy sertéscomb
2 fej hagyma
250 g csiperkegomba, vagy konzerv
1 közepes paprika
1 paradicsom
1 dl tejföl
Liszt, só, bors, fűszerpaprika
Zsír vagy olaj.
A hússzeleteket megszórjuk bors és só keverékével majd
lisztbe forgatjuk.
Forró zsírban mindkét oldalukon pár perc alatt kisütjük,
kiszedjük a zsírból és félretesszük.
A visszamaradt zsírba tesszük az apróra vágott hagymát,
kissé megdinszteljük, majd hozzátesszük az apró kockára megvágott paprikát,
héjától megtisztított paradicsomot. Megszórjuk fűszerpaprikával, feltöltjük
kevés vízzel, visszatesszük a hússzeleteket, lefedjük az edényt és lassú tűzön
főzzük. Amikor a hús majdnem puha hozzátesszük az előzőleg enyhén sós vízben
megfőzött gombát vagy konzervet.
Kóstolás után, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk (mert már a
hússzeletek be voltak sózva, borsozva)
Amikor megpuhult a hús a lisztet a tejföllel csomómentesre kikeverjük, és állandó
keverés mellett behabarjuk, összeforraljuk és tálaljuk.
Krumplipürével tálaltam, de zöldséges rizs, petrezselymes
galuska különféle tészta is illik hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése