2017. október 4., szerda

Ételízesítő paprikából




Hozzávalók:

Piros hegyes kapia paprika
Paradicsompaprika (gogos)

Amennyi paprikát veszünk, hozzá fele mennyiségű paradicsompaprikát.
1 kg paprikához ½ kg paradicsompaprika

A megmosott megtisztított paprikahúst húsdarálón ledaráljuk. Megmérjük és minden kg-hoz 20 dkg sót teszünk. Kevergetjük, amíg a só felolvad, akkor üvegekbe szedjük és lezárjuk.
Felhasználható pörköltek, paprikások, mindenféle húsos és krumplis ételhez, levesekhez, sült húsok fűszerezéséhez. Az ételeknek szép színt és finom ízt ad.
Az ételekhez úgy használjuk, hogy a hagymával együtt a zsiradékon megpároljuk, de bele is főzhetjük.
A sózással kell vigyázni az ételek elkészítésénél, ha húsokhoz használjuk, a sót teljesen mellőzzük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése