2015. november 25., szerda

Csirkepaprikás, puliszkával


Hozzávalók:

1 házi csirke 1,5 -2 kg
2 nagyobb fej hagyma
1 evőkanál sóban eltett, darált paprika (nyáron egy paprika)
1 kávéskanál fűszerpaprika
Bors, só
2 dl tejföl
2 evőkanál liszt
Zsiradék

A megtisztított csirkét feldaraboljuk.

A hagymát megpucoljuk, és apró kockákra megvágjuk, majd zsiradékon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a darált paprikát, párszor megkeverjük és hozzátesszük a fűszerpaprikát. Felöntjük kevés vízzel, belerakjuk a csirkét, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje. Lassú tűzön fedő alatt puhára pároljuk.

Amíg készül a csirke, elkészítjük a habarást.
A lisztet hozzászitáljuk a tejfölhöz, egy kis tej hozzáadásával csomómentesre keverjük, mielőtt beleöntenénk a habarást a paprikáshoz, húzzuk félre a lángról, merjünk ki egy keveset a paprikás levéből, keverjük a habaráshoz, az egészet öntsük a paprikáshoz, húzzuk vissza a lángra, és gyakori kevergetés mellett forraljuk össze. Így nem fog becsomósodni a csirkepaprikásunk. Petrezselyem zöldet vágunk apróra és meghintjük a tetejét.

Tálalhatjuk, nokedlivel, kifőtt tésztával, krumpliból készült köretekkel, de jelen esetben puliszkával, aminek a receptjét Itt olvashatod.


1 megjegyzés: