2015. november 27., péntek

Kukorica darában sült hal, olajos pityókával



 

 



Hozzávalók:

 1 kg közepes pityóka- krumpli

2 fej lila hagyma

2 evőkanál ecet

1 dl étolaj

2-3 főtt tojás

Só, bors

A megmosott pityókát héjában megfőzzük, megtisztítjuk, és karikára vágjuk, egy nagyobb tálba tesszük.

A hagymát megtisztítjuk, a tojással együtt vékonyra szeleteljük, majd a pityókához adjuk.

Két szelet savanyított paradicsompaprikát is kisebb csíkokra vágunk, megszórjuk frissen őrölt borssal, ízlés szerint sózzuk, meglocsoljuk az ecettel és olajjal kevés savanyúság levet öntünk rá és alaposan összeforgatjuk.

 



Fűszeres húsok és halételek mellé kiválóan alkalmas, de így is kiváló.

 

Én most kukoricadarában sült halat tálaltam hozzá.

 

A megtisztított jól megmosott halat megszórjuk só, bors, paprika keverékével, kukoricadarába forgatjuk és bő forró olajban megsütjük.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése