2015. január 2., péntek

Kolbásszal töltött karaj



Hozzávalók:
Disznókaraj
Házi füstölt kolbász
Só, bors, pirospaprika vagy paprikakrém
Zsír, 5-6 gerezd fokhagyma

A karajt éles, hegyes késsel hosszában felszúrjuk, és a rést kitágítjuk, majd belenyomunk egy ugyanolyan hosszúságú, előzőleg lefagyasztott, nem túl száraz füstölt kolbászdarabot.
Azért szoktam lefagyasztani, mert így sokkal könnyebben be lehet nyomni a hosszú karajba.
5-6 gerezd fokhagymát átnyomunk fokhagymatörőn, kevés sóval pépesítjük, (jól kikeverjük).
A karajt bedörzsöljük só, bors, paprika keverékével, majd a fokhagyma péppel.
Hosszúkás tepsibe tesszük, forró zsírral leöntjük, kevés vizet öntünk hozzá, lefedjük alufóliával és 200 fokon fél órát, sütjük. Kivesszük a sütőből, levesszük az alufóliát, visszatesszük a sütőbe, saját levével gyakran öntözgetve puhára pároljuk, majd pirosra sütjük.
Krumpli köret és saláta, majonézes vagy vajas zöldségek találnak hozzá.
Hidegen kitűnő hidegtálakhoz, akkor a húst zsírjából kiemelve, jó szorosan csomagoljuk fóliába, így szebben lehet majd szeletelni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése