Gombás szeletet készíthetünk: marha bélszín, hátszín,
sertéskaraj, comb, vesepecsenye, lapocka, borjúkaraj vagy comb, mind megfelel
gombás szeletnek.
Hozzávalók:
60 dkg hús
15-20 dkg gomba
2 nagyobb fej hagyma
1 kanál ételízesítő (paprika, paradicsom) Itt
2 kanál zsír vagy olaj
Só, bors, pirospaprika, tejföl.
A húst szeletekre vágjuk, kiverjük, sózzuk, borsozzuk,
lisztbe mártjuk, és forró zsírban kisütjük.
Mindig egy kis vizet adva hozzá puhára pároljuk. Amikor
félig kész, a gombát felszeletelve, kevés zsíron a szép vékony laskára vágott
hagymával megpároljuk, pirospaprikát adunk hozzá és hozzátesszük a húshoz, most
már együtt készre pároljuk. Jó sok mártása kell, legyen. Tejföllel leöntve párolt
rizzsel,akár galuskával vagy krumplipürével tálalhatjuk.
Párolt rizs receptje Itt
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése