Hozzávalók darabonként:
1 szelet disznókaraj, de lehet borjú, pulyka vagy
csirkemellből is készíteni.
1 szelet gépsonka
1 szelet szendvics sajt
Tojás, liszt, zsemlemorzsa a panírozáshoz
Fűszerek: só, bors, paprika
Olaj a sütéshez
A hússzeleteket szép nagy szeletekre klopfoljuk, nylon zacskóban
szoktam, így nem szóródnak szét az esetleg leszakadt húsdarabkák.
Kiterítem a konyhaasztalra, megszórom só, bors és fűszerpaprikával.
Mindenik szeletre teszünk egy szelet gépsonkát és arra a szendvics sajtot, ha
nincsen szendvics sajtunk, akkor megreszeljük a sajtot. Összefogjuk, és szépen
felgöngyöljük, a végeit bedugdossuk, mint a töltött káposztánál.
Ha azonnal szeretnék sütni,
akkor fogpiszkálóval megtűzdeljük, én mindig hamarabb elkészítem, akkor szépen összetapad,
és nem kell tűzdelni.
Egyenként lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába
forgatjuk, a végeit kétszer is belemártjuk a tojásba majd a zsemlemorzsába, így
nem folyik ki a felolvadt sajt. Bő nem túl forró olajban szép pirosra sütjük.
Forgatáskor nem szabad átszúrni, alányúlva fordítjuk meg, mert a megszúrt
résznél kifolyik a sajt.
Tálalásnál ferdén szeleteljük. Lehet egytálételnek is melegen
használni, de kiváló hidegtálak díszítésénél is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése