2014. március 4., kedd

Tökfőzelék






Hozzávalók:


1 kg-os hosszú, fiatal főzőtök
1 fej hagyma
2 kanál liszt
tej, tejföl
só, bors, kapor,
olaj vagy zsír.

A tököt meghámozzuk, hosszában kettévágjuk, magját kiszedjük és tökgyalun legyaluljuk. Reszelni vagy vagdalni is lehet. 2 csapott kanál sóval tálban besózzuk. Olajon vagy zsíron az apró kockákra vágott hagymát megdinszteljük, paprikázzuk, a tököt leszűrjük, alaposan kicsavarjuk, és a hagymához tesszük, apróra vágott kaprot teszünk hozzá. Lefödjük, és gyakran megkeverve pároljuk.
Ha a tök nem enged elég levet, kevés vizet adunk hozzá. Ha szükség még sózzuk, borsozzuk. A lisztből tejjel eresztéket készítünk és besűrítjük. Ecettel savanyítva, bőven tejfölözve tálaljuk.

Feltétnek készíthetünk, fasírozottat, kakastaréjra sütött szalonnát, sült kolbászban sütött tükörtojást.

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése