Hozzávalók:
1 kg-os hosszú, fiatal főzőtök
1 fej hagyma
2 kanál liszt
tej, tejföl
só, bors, kapor,
olaj vagy zsír.
A tököt meghámozzuk, hosszában kettévágjuk, magját kiszedjük és tökgyalun
legyaluljuk. Reszelni vagy vagdalni is lehet. 2 csapott kanál sóval tálban besózzuk.
Olajon vagy zsíron az apró kockákra vágott hagymát megdinszteljük, paprikázzuk,
a tököt leszűrjük, alaposan kicsavarjuk, és a hagymához tesszük, apróra vágott
kaprot teszünk hozzá. Lefödjük, és gyakran megkeverve pároljuk.
Ha a tök nem enged elég levet, kevés vizet adunk hozzá. Ha szükség még sózzuk,
borsozzuk. A lisztből tejjel eresztéket készítünk és besűrítjük. Ecettel savanyítva,
bőven tejfölözve tálaljuk.
Feltétnek készíthetünk, fasírozottat, kakastaréjra sütött szalonnát, sült
kolbászban sütött tükörtojást.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése