2014. március 4., kedd

Hideg tál


Franciasaláta hozzávalói:

Egy csirkemell (kb 80 dkg )
30 dkg petrezselyem
20 dkg karalábé
20 dkg zeller
60 dkg sárgarépa (murok)
60 dkg krumpli (pityóka)
1 doboz 400 g-os zöldborsó
4 kisebb savanyú uborka
mustár,bors ,só, citromlé
 6 tojás
6 dl olaj

A zöldségeket a krumplin kívül a hússal főni tesszük,hozzáteszünk egy evőkanál sót ,és addig főzzük míg a hús és a zöldségek is megpuhulnak
A krumplit héjában megfőzzük,fövés után megpucoljuk.,apró kockákra vágjuk.
Az egész zöldségeket és a csirkemellet, apró kockákra megvágjuk.Hozzáadunk két evőkanál mustárt,a zöldborsót,ízesítjük sóval borssal .A 6 tojásból ,az olajjal majonézt készítünk,sóval ,mustárral és citromlével ízesítjük.Megfelezzük,az egyik felét a zöldségekhez keverjük,jól összedolgozzuk,tálra rakjuk, a másik felével bevonjuk a salátánkat, szép saláta levelekkel körberakjuk és ráhelyezzük a töltött tojásokat.Ízlés szerint díszítjük

Töltött tojás :
14 db tojás
1 dobozos májkrém
10 dkg vaj
2 kanál mustár
só bors
tejföl.

A tojásokat keményre megfőzzük , 4 db-nak az alját levágjuk , a többit hosszan kettészeljük.Sárgájukat óvatosan kiemeljük és tálba rakjuk.Hozzátesszük a májkrémet,vajat,mustárt és annyi tejfölet hogy jó krémszerü pasztát kapjunk.Nyomózsák segítségével betőltjük a tojássárgák helyére.Melyiknek az alját vágtuk le ráhelyezzük a franciasaláta tetejére,két pradicsomot kettévágunk, kiszedjük a közepét ,rátesszük a saláta tetején levő tojásokra,vajból kés segítségével pöttyöket rakunk rá,mérges gombát alakítva,a többivel körberakjuk.Paprika pasztával,petrezselyemzőlddel diszítjük.

Ebből az adagból két nagy sültestállal lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése