2014. március 2., vasárnap

Töltött borjúkaraj




Hozzávalók:

6 vastag szelet borjúhús

12 vékony szelet sajt

6 szelet sonka

A panírozáshoz: tojás, liszt, zsemlemorzsa

Olaj a sütéshez

A sajtot és sonkát vékony szeletekre vágom.


A borjúhús szeleteket ujjnyi vastagságúra felszeletelem, majd éles késsel zsebet vágok (beleszúrom a kést és szépen megnyitom a húst, nem egészen a széléig) majd a sonkát két vékony szelet sajt közé fektetve behelyezem.

Fűszerezem, só, bors, pirospaprika keverékével, állni hagyom, amíg elkészítem a panírt.

Egy kisebb tálba lisztet szitálok, egy másikba felvert tojást, amit fűszerezek, egy harmadik tálkába a zsemlemorzsa kerül. A húsokat egyenként előbb a lisztbe, majd a felvert tojásba, végül a zsemlemorzsába forgatom, majd bő forró olajban kisütöm.

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése