Hozzávalók:
2 nagyobb fej hagyma
1 nagy kanál zsír
1 zöldpaprika
1 paradicsom
1 kanál házi darált piros paprika
Só, bors, fűszerpaprika.
A húst kis diónyi kockákra vágom.
A hagymát apróra vágom, forró zsírban aranysárgára pirítom,
hozzáteszem a házi darált paprikát, kicsit még pirítom, beleszórom a
fűszerpaprikát, belerakom a húst, és fedő alatt pörkölöm, amíg a saját levét
elfövi és zsírjára sül. Ekkor a húst kevergetve átpirítom a saját zsírjában, hozzáadom,
a megvágott paprikát, paradicsomot és áttört fokhagymát, majd ráöntök egy kevés
vizet, és lefödve tovább párolom, amíg ezt is elfőtte. Ezt addig ismételem,
amíg a hús elkészül.
Ha paprikásnak akarjuk, a kész pörkölt levében felforralunk
1-2 dl tejfölt
és bőven petrezselyem zöldet, teszünk bele.
Krumpli pürével, apró galuskával, rizzsel, tarhonyával,
tálalom, uborka vagy más savanyúság kíséretében.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése