2014. február 15., szombat

Paradicsom leves,füstölt hússal




Hozzávalók:


1 darabocska füstölt csontos hús. Általában nyakrészt használok
2 sárgarépa
1  petrezselyem
1 szelet zeller
1 fej hagyma
2 evőkanál liszt
0,5 l paradicsomlé
só, bors, kevés cukor, petrezselyemzöld.

Az előzőleg beáztatott megmosott füstölt csontos húst vízben, babérlevél, szemes bors, pár cikk fokhagymával főni tesszük.

 Egy másik edényben, kevés zsiradékon megdinszteljük az apró kockákra megvágott zöldségeket. Felöntjük kevés vízzel és lassú tűzön hagyjuk főni. Amikor a zöldségek majdnem puhára főttek, 1 tojásból daragaluskát készítünk, és a levesbe szaggatjuk, fedő alatt tovább főzzük.

 

A megfőtt húst kivesszük a főző léből, a léből annyit szűrünk a leveshez amennyi szükséges.   

A lisztből világos rántást készítünk, felöntjük a paradicsomlével és a leveshez öntjük. Összeforraljuk, ízesítjük, só, bors kevés cukorral. Levesszük a tűzről, és megszórjuk petrezselyem zölddel.

 

A csontról a húst leszedjük, vissza is tehetjük a levesbe, de valamilyen körítéssel második fogásként is tálalhatjuk.

 

 

Daragaluska készítése:

 

1 tojáshoz 1,2 dl búzadara, kevés só szükséges.

A tojásfehérjét csipet sóval felverjük, hozzátesszük a sárgáját és vékony sugárban hozzáadjuk a búzadarát, annyit, hogy összeálló, de nem kemény tömeget kapjunk. Amíg a darát adjuk hozzá, a keverést egy pillanatra sem hagyjuk abba, különben nem lesz puha a galuska.

Amikor elérte a kellő sűrűséget, a keverést abbahagyjuk, és a tésztát az edény egyik oldalára összerendezve többé nem mozgatjuk. Azonnal a fövő levesbe szaggatjuk.

 

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése