Hozzávalók:
Egy csirke csontos részei
2 sárgarépa
2 petrezselyem
1
kis fej zeller
1 fej hagyma
2 zöld paprika
2 kanál rizs
petrezselyem
zöld
2 szál lestyán
1 tojássárga
1-2 dl tejföl,só,bors.
A
csirkedarabokat 1,5 l vízben főni tesszük,amikor felforrt,lehabozzuk és
belerakjuk a megtisztított apró kockákra vágott zöldséget és a
hagymát,megsózzuk,borsozzuk és csendesen puhára főzzük.Vége felé
belefőzzük a rizst.Amikor készre főtt,belekeverjük az apróra vágott
zöld fűszereket.Levesszük a tűzről és belekeverjük a tejfellel elhabart
tojássárgát.Savanyíthatjuk citromlével.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése