Hozzávalók:
Egy nyúl aprólékja: mellső lábai, mell és nyakrésze, belsőségei, két fej
hagyma, pirospaprika, só, bors,1 kanál liszt, tejföl, petrezselyemzöld, zsiradék.
A nyúlhúst darabokra vágjuk. Az apróra vágott hagymát forró zsiradékon egy
elütött evőkanál sóban eltett paprikával megdinszteljük, megszórjuk
fűszerpaprikával, belerakjuk a húst és párszor meg kevergetjük, aztán fedő
alatt puhára pároljuk, mindig egy kis vizet öntve alá. Amikor puhulni kezd, megsózzuk,
borssal ízesítjük. Ha készre puhult, simára kevert lisztes tejföllel besűrítjük,
és petrezselyem zöldet keverünk bele.
Ha pörköltnek akarjuk, ez elmarad, csak zsírjára sütjük a húst és úgy tálaljuk
galuskával, salátával.
Zöldpetrezselymes vajgaluska
Hozzávalók: 5 dkg vaj,1 tojás, liszt, kevés só, zöldpetrezselyem.
Elkészítése:
A hozzávalókat összekeverjük, és annyi lisztet keverünk bele, amennyit
felvesz, hogy közepesen kemény legyen. Hozzátesszük az apróra vágott zöldpetrezselymet.
Azután kanállal forrásban levő sós vízbe szaggatjuk, de lehet galuskaszaggatón
is.
Ha feljött a víz tetejére kiszedjük, forró vajban átforgatjuk, hogy ne ragadjon
össze.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése