2014. február 14., péntek

Nyúlpaprikás és pörkölt



Hozzávalók:


Egy nyúl aprólékja: mellső lábai, mell és nyakrésze, belsőségei, két fej hagyma, pirospaprika, só, bors,1 kanál liszt, tejföl, petrezselyemzöld, zsiradék.

A nyúlhúst darabokra vágjuk. Az apróra vágott hagymát forró zsiradékon egy elütött evőkanál sóban eltett paprikával megdinszteljük, megszórjuk fűszerpaprikával, belerakjuk a húst és párszor meg kevergetjük, aztán fedő alatt puhára pároljuk, mindig egy kis vizet öntve alá. Amikor puhulni kezd, megsózzuk, borssal ízesítjük. Ha készre puhult, simára kevert lisztes tejföllel besűrítjük, és petrezselyem zöldet keverünk bele.

Ha pörköltnek akarjuk, ez elmarad, csak zsírjára sütjük a húst és úgy tálaljuk galuskával, salátával.

Zöldpetrezselymes vajgaluska

Hozzávalók: 5 dkg vaj,1 tojás, liszt, kevés só, zöldpetrezselyem.

Elkészítése:

A hozzávalókat összekeverjük, és annyi lisztet keverünk bele, amennyit felvesz, hogy közepesen kemény legyen. Hozzátesszük az apróra vágott zöldpetrezselymet. Azután kanállal forrásban levő sós vízbe szaggatjuk, de lehet galuskaszaggatón is.

Ha feljött a víz tetejére kiszedjük, forró vajban átforgatjuk, hogy ne ragadjon össze.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése