2014. február 3., hétfő

Mozaikos csirkemell



Hozzávalók:


1 csirkemell 50 dkg
3 evőkanál liszt
4 evőkanál tejföl
2 tojás
1 szegedi paprika
20 dkg bacon szalonna
15 dkg sajt
2 főtt tojás.

A csirkemellet apró kockákra vágjuk.


A töltelékhez 3 evőkanál tejfölt, felvert tojásokat, a lisztel, sóval, borssal, petrezselyemmel, reszelt sajttal, apró kockákra vágott szegedi paprikával és a kis darabkákra vágott főtt tojásokkal összekeverjük, és beletesszük a felkockázott csirkemellet.
Egy őzgerincformát kiolajozunk, egy csík bacon kivételével beletesszük az őzgerincbe úgy, hogy lógjon a szélén. Belerakjuk a masszát, ráhajtjuk a kilógó széleket, keresztbe rátesszük a megmaradt bacont, és meleg sütőbe tesszük, addig sütjük, míg a teteje elkezd pirulni.

Szeletnek, bármilyen körítéssel, de hideg tálakra kitűnően alkalmas.

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése