Hozzávalók:
1 csirkemell 50 dkg
3 evőkanál liszt
4 evőkanál tejföl
2 tojás
1 szegedi paprika
20 dkg bacon szalonna
15 dkg sajt
2 főtt tojás.
A csirkemellet apró kockákra vágjuk.
A töltelékhez 3 evőkanál tejfölt, felvert tojásokat, a lisztel, sóval, borssal,
petrezselyemmel, reszelt sajttal, apró kockákra vágott szegedi paprikával és a
kis darabkákra vágott főtt tojásokkal összekeverjük, és beletesszük a
felkockázott csirkemellet.
Egy őzgerincformát kiolajozunk, egy csík bacon kivételével beletesszük az
őzgerincbe úgy, hogy lógjon a szélén. Belerakjuk a masszát, ráhajtjuk a kilógó
széleket, keresztbe rátesszük a megmaradt bacont, és meleg sütőbe tesszük, addig
sütjük, míg a teteje elkezd pirulni.
Szeletnek, bármilyen körítéssel, de hideg tálakra kitűnően alkalmas.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése