2014. február 14., péntek

Gogos,szőlővel és karfiollal töltve


Hozzávalók: gogos, karfiol, kemény héjú szőlő(piros és fekete)nekem most csak fekete volt.

Továbbá:torma,zellerlevél,babérlevél,szemes bors,mustármag,só,cukor,szalicil.

A gogost megmossuk,lecsepegtetjük,kicsumázzuk,újra átmossuk hogy a magok is kiürüljenek.
A karfiollal úgy járunk el mint az előző receptnél majd rózsáira szedjük.

A szőlőt leszemezzük és megmossuk.

Ecetet forralunk fel,három víz 1 ecet arányban,literéhez 1 kanál só,6 kanál cukor.

Amikor a víz forr,belerakjuk egyszer a karfiolt,hagyjuk pár percig majd a gogost amennyi belefér épp csak amíg színt váltanak,kiszedjük,tálba rakjuk.Az előkészített tiszta üvegekbe teszünk zellerlevél,babérlevél,szemes bors,mustármag.
Mikor kihűltek belerakjuk a szőlőt,tetejére tesszük a karfiolt,üvegekbe rakjuk,a résekbe is tehetünk karfiolt és szőlő szemeket is,tormát dugunk bele.
Újraforraljuk a felöntő levet,rámerjük az üvegekre,szalicilt teszünk és lezárjuk.
Száraz dunsztban hűtjük ki.

Két három literes üveghez 3 kg gogos,1 kisebb karfiol szükséges.

Megjegyzés: Tapasztalatom szerint, jobb a fehér szőlő, mert a fekete szőlő megfogja a karfiolt és lilás színű lesz.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése