2014. február 14., péntek
Karfiol ecetes vízzel,hagymával
KARFIOL ECETES VÍZBEN HAGYMÁVAL
Szép fehér karfiolt megtisztítunk,rózsáira szedjük,nem túl aprókra.
Beletesszük egy tál langyos sós vízbe és kb egy óráig tartjuk,ezalatt az esetleg benne megbújt kis kukacok előmásszanak.
Végül a karfiolt nagy rózsáira szedjük szét,még egyszer átmossuk,leszűrjük és enyhén sós vízben,amelyhez egy kiskanál cukrot is tettünk,10 percig főzzük.Leszűrjük és üvegekbe rakjuk,pár darab kisebb méretű hagymát is teszünk bele,díszítésként murkot is karikákra vágva.Egyharmad rész ecet és három rész víz arányban feltöltő levet forralunk,literéhez egy kanál sót és két kanál cukrot adva.Szemes borsot is teszünk bele.Az üvegekbe rakott karfiolra rámerjük a forró levet,kevés szalicilt teszünk a tetejére,lekötjük és a forrástól számítva 10 percig gőzöljük.
Száraz dunsztban hűtjük ki.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése