Az eltenni való paprikákat megmossuk, leszikkasztjuk.
A
paprikákat egészben vagy karikákra vágva kisebb üvegekbe rakjuk, minden
üveg aljába egy megmosott leszikkasztott zeller zöldet teszünk.
A
berakott paprikákra ráhintünk egy evőkanál cukrot (ha nagyobb az üveg,
akkor kettőt) és feltöltjük ecettel,vagy az ecetben elkeverjük a cukrot majd lekötjük.
Az
így eltett paprika évekig is eláll, csak ha hosszabb ideig akarjuk
tartani, ne tegyünk pirosra érettet, mert hosszabb távon ellágyulnak.
so nincs bene/
VálaszTörlésmi az a vegyítetlen ecet? semmi víz? só?
VálaszTörlés"vegyítetlen ecet", se só, se-semmi. Az egész egy nagy hülyeség!
TörlésÉn kiprobáltam és bevált
TörlésÉn is így teszem el télire , bevált és a csípős ecetet is felhasználom !
VálaszTörlésÉvtizedek óta így teszem el a csípőspaprikát! Tökéletes recept!
VálaszTörlés2 éves házi alma ecetet is lehet használni?
VálaszTörlésÉn nem próbáltam, de remélem, hogy igen.
Törlés