2014. február 15., szombat

Csípős paprika ecetben


Az eltenni való paprikákat megmossuk, leszikkasztjuk.
A paprikákat egészben vagy karikákra vágva kisebb üvegekbe rakjuk, minden üveg aljába egy megmosott leszikkasztott zeller zöldet teszünk.
A berakott paprikákra ráhintünk egy evőkanál cukrot (ha nagyobb az üveg, akkor kettőt) és feltöltjük  ecettel,vagy az ecetben elkeverjük a cukrot majd lekötjük.
Az így eltett paprika évekig is eláll, csak ha hosszabb ideig akarjuk tartani, ne tegyünk pirosra érettet, mert hosszabb távon ellágyulnak.

8 megjegyzés:

  1. mi az a vegyítetlen ecet? semmi víz? só?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "vegyítetlen ecet", se só, se-semmi. Az egész egy nagy hülyeség!

      Törlés
    2. Én kiprobáltam és bevált

      Törlés
  2. Én is így teszem el télire , bevált és a csípős ecetet is felhasználom !

    VálaszTörlés
  3. Évtizedek óta így teszem el a csípőspaprikát! Tökéletes recept!

    VálaszTörlés
  4. 2 éves házi alma ecetet is lehet használni?

    VálaszTörlés