Hozzávalók:
•2 fő káposzta
•2 kg uborka
•2 kg paradicsompaprika és zöldpaprika
•1 kg zöld paradicsom
•50 dkg hagyma
10 dkg só
30 dkg cukor
3 dl 10 %-os ecet
1 kávéskanál nátrium benzoát
•Szemes bors, mustármag, babér levél
A káposztát lesarvaljuk, az uborkát héjastól meggyaluljuk, a paprikákat, zöld paradicsomot és a hagymát vékony szeletekre vágjuk.
Nagy tálban összekeverjük a zöldségeket. Kimérjük a sót, cukrot, natrium benzoátot, rátőltjük az ecetet és kevergetjük amíg feloldodik a cukor és a só, ekkor rálocsoljuk a zöldségekre. Letakarva hagyjuk másnapig közben többször átforgatjuk.
Másnap üvegekbe rakjuk, minden üveg aljára teszünk, fél babérlevelet pár szem borsot, mustármagot és felöntjük a saját levével Nem kell víz annyi levet engednek a zöldségek hogy elég a feltöltéshez. Lezárjuk az üvegeket és mehet a kamrába.
Mennyi ecet kell bele???
VálaszTörlésEzt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Törlésés mennyi nátriumbenzoát ?
VálaszTörlésés még ,az hogy milyen ecet,mert itt 20% van írva fenn meg 10% ? :)
VálaszTörlésKedves Elza!
TörlésPótoltam a receptben az ecet és a nátrium benzoát mennyiségét a téves megjegyzést eltávolítottam, hogy ne legyen zavaró:)
Kedves Rozi!
TörlésNagyon szépen köszönöm :)
Nagyon szívesen, az észrevételeket külön köszönöm.
Törléshasznalhatok borkosavat a natrium benzoat helyett?
VálaszTörlésNem ismerem a borkősavat, ezért nem tudok véleményt mondani.
TörlésMennyi a víz ?????
VálaszTörlésHa elolvasod a receptet, írja, hogy nem kell víz.
TörlésNekem ezzel a módszerrel tavaly megpuhult,nem tudom miért? Nincs olyan recepted amit lével kell felönteni,mint a többi savanyúságot?
VálaszTörlésTiszteletem!
VálaszTörlésÉs nem kell dinsutolni se? Semmi csak mehet a kamrába és kész?
Kedves Rozi!
VálaszTörlésEzt savanyító cserépedényben is lehet készíteni?
Én nem próbáltam csak így a recept szerint, nem merek semmit mondani.
TörlésKérlek szépen mielöbb válaszolj mert megcsinálnám. Az ecet elég? Van aki ennyihez 6 dc ír. Köszi.
VálaszTörlésÉn a receptben leírtak alapján szoktam készíteni, erre mondják, ízlések és pofonok, van aki a savanyút, más a kevésbé és van aki egyáltalán nem tesz ecetet.
TörlésEzt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlésNem szeretnék vegyszert bele...
VálaszTörlésNélküle is eláll?