2014. február 15., szombat

Zakuszka,sült paprikával,padlizsánnal


Hozzávalók:

•10 kg padlizsán
•6 kg paradicsompaprika
•2 kg szegedi paprika
•2 kg hagyma
•2 liter paradicsomlé
•2 liter olaj
•35 dkg cukor
•Só, bors, babérlevél,
•2 mokkás kanál szalicil

A padlizsánt parázson megsütjük, megtisztítjuk, levét lecsurgatjuk, majd ledaráljuk.
A paprikákat megsütjük, besózva lefödött edényben tartjuk, amíg kihűlnek, aztán lehúzzuk a héját, a húsát ledaráljuk.
A paradicsompaprikákat megmossuk, lecsurgatjuk, húsát leszedjük a csumáról, az ereket kiszedjük és a paprikákat húsdarálón, ledaráljuk.
A hagymát megtisztítjuk, megmossuk, és ugyancsak ledaráljuk.
Nagy fazékban, az olajat felforrósítjuk, beletesszük a hagymát, kissé megpároljuk, belekeverjük a padlizsánt, a paprikát, paradicsompaprikát, paradicsomlevet, és fűszerezzük.
Gyakran kevergetve addig főzzük, amíg az olaj feljön a tetejére, akkor belekeverjük a szalicilt, és forrón előmelegített üvegekbe rakjuk. Lekötjük, és száraz dunsztba tesszük.

Ez egy nagy adag zakuszka, 24 hét dl-es üveggel lett belőle.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése