Hozzávalók:
1 nagyobb
vagy két kisebb murok (sárgarépa)
1 kisebb
zeller
1
petrezselyem gyökér (fehérrépa)
1 fej hagyma
1 piros
paprika
Bors ízlés szerint
(delikát termék a leves savanyításához) vagy citromlé
2 tojás sárga
200 g tejföl
Só, bors
ízlés szerint
Petrezselyem
zöld
Olaj
500 g darált
hús
2 evőkanál
rizs
1 tojás
2-3 gerezd fokhagyma
Só, bors
ízlés szerint
Apróra
vágott petrezselyem zöld
A húsgombóc
hozzávalóit egy tálba rakjuk, fűszerezzük, és jól összegyúrjuk. Olajos kézzel dió
nagyságú gombócokat formázunk.
A
zöldségeket megtisztítjuk, megvágjuk apró kockákra, egy fazékban olajon enyhén megdinszteljük, felöntjük vízzel, és hagyjuk felfőni. Amikor felfőtt hozzáadjuk a húsgombócokat
és lassú tűzön főzzük, körülbelül 40 percig, amíg minden megfő.
Savanyítjuk borssal
vagy citromlével, ízlés szerint fűszerezzük.
A tojás sárgákat
elkeverjük a tejföllel, kimerítünk a levesből és fokozatosan hozzákeverjük majd
az alig fövő leveshez adjuk, rögtön levesszük a tűzről, hozzáadjuk az apróra
vágott petrezselyem zöldet és tálaljuk.
Még sose csináltam ilyen levest, de annyira finomnak tűnik, hogy ki fogom próbálni! Köszönöm!!!
VálaszTörlésAkkor most itt az ideje, próbáld ki, nagyon finom:)
TörlésNagyon finom.
VálaszTörlésIgen, nagyon finom.
VálaszTörlésÉpp most ezt fözök. Nagyon szereti a családom. Mindenki de föleg a 6 éves Mabellám. ������
VálaszTörlésKöszönöm a visszajelzést, örülök, hogy szereti mindenki, nálunk is ünnepi ételnek van titulálva.
TörlésKöszönjük szépen a receptet nagyon finom volt !
TörlésSokszor megcsinàltam,de nagyon jó ez a recept.Akàr ünnepre is.Köszönöm.
VálaszTörlésSziasztok!Csinálta valaki esetleg +ba gombával?:)
VálaszTörlésÉn nem próbáltam gombával, így nem tudok véleményt mondani.
TörlésÍgy az igazi! Nagyon finom!
VálaszTörlésEn is nagyon szeretem. Köszönöm a receptet!
VálaszTörlésez kb hány főnek van?
VálaszTörlés5-6 főnek bőven elég
TörlésEgyszerű és nagyszerű! ❤💯
VálaszTörlésNagyon finom mink is imádjuk 😍😍
VálaszTörlésIsteni finom elkészítettem, köszönöm!
VálaszTörlés