Hozzávalók:
1-2 szál közepes
murok (sárgarépa)
1 szál
petrezselyem (fehérrépa)
1 szelet
zeller
1 fej hagyma
30 dkg
darált hús
fél liter
paradicsomlé vagy 1 kis doboz sűrített paradicsom
2-3 gerezd
fokhagyma
Étolaj vagy
zsír
Só, őrölt
bors
rozmaring,
bazsalikom
40 dkg
spagetti
reszelt sajt
A murkot, petrezselymet,
zellert lereszeljük, vagy kis kockákra megvágjuk.
Az étolajat
felforrósítjuk, beletesszük az apróra vágott hagymát, kissé megdinszteljük,
rátesszük a darált húst, amit fehéredésig kevergetve pirítunk, majd rátesszük a
zöldségeket, azokat is megpirítjuk egy kicsit, sózzuk, borsozzuk, ráreszeljük a
fokhagymát. Ízesíthetjük rozmaringgal, bazsalikommal, összeforgatjuk és
feltöltjük a paradicsomlével. Lefödve lassú tűzön főzzük, közben néhányszor
megkeverjük. Ha elfövi a levét kevés vízzel pótoljuk és készre főzzük.
A spagettit
sós vízben kifőzzük, leöblítjük, a húsos mártással külön-külön tányérokba
tálaljuk és reszelt sajttal megszórva kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése