Kocsonya
Töltött paprika
Csavart húsok
Cordon bleu
Legyező karaj
Szezámmagos csirkefalatkák
Hozzávalók:
50 dkg darált sertéshús
1 nagyobb krumpli
1 zsemle vagy egy szelet kenyér
1 tojás
4-5 gerezd fokhagyma
Só, bors, piros fűszerpaprika
Panírhoz:
10 dkg liszt
2 tojás
Só, szóda vagy szénsavas ásványvíz
A darált húst tálba tesszük. A zsemlét beáztatjuk.
A krumplit sajtreszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a darált húshoz, a zsemlét
kicsavarjuk, azt is a húshoz adjuk. Hozzátesszük, a tojást, zúzott fokhagymát
majd fűszerezzük, és jól összedolgozzuk.
Tetszés szerinti gombócokat formálunk, kicsit ellapogatjuk.
A lisztből tojásokból és ásványvízből, palacsintatésztát keverünk
A fasírtokat lisztbe majd a palacsintatésztába forgatjuk, és bő olajban kisütjük.
Krumplipürével, paradicsommártással tálaljuk.