2017. március 17., péntek

Hagymás kakasmáj és here



Hozzávalók:

Három levágott kakas mája és heréje
3-4 nagyobb fej hagyma
1 jó kanál zsír
2 evőkanál lecsó
Só, bors, paprika

A megtisztított hagymát vékonyra szeleteljük, forró zsírban üvegesre pároljuk, megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a lecsót, felöntjük kevés vízzel, lefödve pároljuk, amíg a hagyma majdnem megpuhul. Ekkor hozzátesszük a májat és a heréket, hagyjuk legalább tíz percet főni, az utolsó percekben sózzuk, borsozzuk, és addig főzzük, amíg elfövi a levét.

Tálalhatjuk többféle körettel én most krumplipürével tálaltam, de akár köret nélkül friss kenyérrel mártogatva is nagyon finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése