2017. március 21., kedd

Gombás, sonkás, csemegekukoricás pizza


Hozzávalók:

50 dkg liszt
2,5 dl víz+tej, fele arányban
1 tojás
2,5 dkg élesztő
4 evőkanál olaj
Mokkás kanál só (5g)

A tejet és vizet összeöntöm, meglangyosítom, majd a szétmorzsolt élesztővel simára keverem.
Ha felfutott, összedolgozom, a lisztel, a tojással, sóval és végül beledolgozom az olajat.
Meleg helyen duplájára kelesztem, majd lisztezett deszkán átgyúrom, két részre veszem, félujjnyi vastagra nyújtom.
A tésztával kibélelek 2 db 28 cm átmérőjű kerek formát. 180 fokra előmelegített sütőben, 15 perc alatt félig megsütöm, kiveszem a sütőből, megkenem a tésztát házilag készített kecsappal, egyenletesen elosztom rajta a tölteléket, megszórom csemegekukoricával.



 Sajtot reszelek rá és készre sütöm.

Töltelék:

1 db 450 g-os csiperkegomba konzerv
300 gr gépsonka
2 fej hagyma,
4 gerezd fokhagyma
Reszelt sajt tetszés szerint
1 evőkanál zsír
Ízlés szerint só és bors.


A zsiradékon üvegesre sütöm a megtisztított, apró kockára vágott hagymát, rádobom a szétzúzott fokhagymát, megszórom pirospaprikával, hozzáteszem a csíkokra megvágott sonkát, leszűrt gombát, sózom, borsozom és zsírjára sütöm.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése