A megtisztított, átválogatott málnát kilónként 70 dkg cukorral egy lábasban lerétegezzük, hogy a szép színe megmaradjon, 5 kg málnához 1 dkg citromsót teszünk, másnapig hűvös helyre tesszük. Másnap lassú tűzön felmelegítjük, majd erős tűzön 20-30 percig főzzük.Amikor a dzsem kész, forrón üvegekbe rakjuk, kis szalicilt hintünk a tetejére és lekötjük. Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
Málnát tehetünk el főzés nélkül nyersen is. 2 kg málnát összekeverünk 1 kg cukorral, 0,5 dkg szalicillel.
Az edényt letakarva,hűvös helyen tartjuk,többször megkeverjük, amíg a cukor elolvad.Aztán üvegekbe rakjuk és lekötjük.
Milyen egyszerű és gondolom finom is
VálaszTörlésIgen, nem kell sokáig macerálni vele és nagyon finom.
VálaszTörlés