2015. május 22., péntek

Egyben sült csontos karaj





Körülbelül 1,5- 2 kg-os csontos karajt, sós ( 1 l vízhez 1 evőkanál só 6 dkg) fűszeres pác lében néhány órát áztattam.
Azért van előnye az így pácolt húsoknak, mert a só és a fűszerek átjárják a hús belső részeit is.

Miután kivettem a pácléből, szárazra törölöm és tepsiben vagy serpenyőben, forró zsiradékon elősütöm minden oldalról, ez azért fontos, hogy a sütés előtt a húsok kapjanak egy vékony kérget, mert a kéreg megóvja a sütés közbeni kiszáradástól, nem engedi, hogy a finom szaftok távozzanak a húsból.
Tepsibe teszem, vastagon bedörzsölöm fokhagymás péppel, megszórom borssal, lefödöm alufóliával és 200 fokra előmelegített sütőben 1 órát, sütöm, leveszem a fóliát, visszatolom a sütőbe és saját zsírjával locsolgatva, szép pirosra megsütöm.
Bármilyen krumpli köret illik hozzá, de ha hagyjuk kihűlni, szépen szeletelve akár hidegtálra is tehetjük.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése