2015. január 17., szombat

Töltött zsemle


 Hozzávalók:

10 db zsemléhez:
40 dkg sonka
1 pirospaprika
1 fej hagyma
40 dkg sajt
10 tojás
15 szelet disznó szalámi

A zsemlék tetejét levágjuk, belsejüket kiszedjük úgy, hogy a héjuk mellett 2 cm belsejük maradjon.
Belsejüket vékonyan megkenjük vajjal.


 A sonkát, hagymát és a paprikát apró kockákra vágjuk, kevés zsiradékon kicsit megpirítjuk, hagyjuk kihűlni, majd hozzákeverjük a lereszelt sajtot,amiből keveset meghagyunk a tetejére.



Mindenik zsemle aljára egy szelet szalámit teszünk, körberakjuk töltelékkel, közepébe egy nyers tojást ütünk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk reszelt sajttal. 


  Díszítjük és 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt ropogósra, sütjük.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése