2014. október 18., szombat

Töltött paprika


Hozzávalók:

8 db közepes nagyságú, húsos, sima zöldpaprika
0,5 kg darált hús (legjobb ha fele disznó,fele marha)
15 dkg rizs
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 kanál zsír
2 kanál liszt
1 l paradicsomlé
1 sárgarépa
Só, pirospaprika, bors,,cukor, tejföl.

A paprikákat megmossuk, kicsumázzuk. A darált húst összekeverjük a rizzsel, az apróra vágott vöröshagymával,fokhagymával,  ízlés szerint pirospaprikát, borsot, sót teszünk bele.
A keveréket beletöltjük a paprikákba, és fazékba rakjuk őket, töltött felükkel felfelé állítva. Feltöltjük annyi forró vízzel, amennyiben a paprikák kényelmesen elférnek.
Egy közepes nagyságú reszelt sárgarépát teszünk bele, és csendesen főzzük.
Ha a húsból maradt, néhány gombócot készítünk és a paprikák közé, rakjuk.
Amíg a paprika fő, a zsírból és lisztből világos piros paprikás rántást készítünk és felengedjük a paradicsomlével, ezt is csendesen főzzük legalább 10 percig, majd a kész paprikákhoz öntjük és ízlés szerint cukorral édesítve, még 5-10 percig együtt főzzük és tejföllel tálaljuk.




2 megjegyzés: